Couperose behandeling

COUPEROSEBEHANDELING

Couperose is het voorkomen van kleine verbrede bloedvaatjes in de huid. Meestal komen die voor op de wangen en de neus.

Aanvankelijk treedt de roodheid af en toe op, bv. bij het drinken van alcohol, bij een zware inspanning, in warme ruimtes of bij zenuwachtigheid. Vervolgens zetten de bloedvaatjes definitief uit, soms met duidelijk zichtbare lijntjes of sterretjes, en geven ze aan de huid een blijvende rode kleur. In een verder stadium kunnen ontstekingen voorkomen die lijken op acné, de bekende jeugdpuistjes.

Totnogtoe bestond geen echt afdoende therapie voor couperose. Wel konden (en kunnen) een zachte reiniging en het gebruik van kalmerende en/of camouflerende crèmes het probleem enigszins indijken. Ook is het vermijden van uitlokkende factoren zoals warmte, zon, alcohol, stress, gekruide spijzen en sommige vaatverwijdende medicijnen aangewezen om de bloedvaten zo weinig mogelijk te prikkelen.

BEHANDELING MET DE VAATLASER
Recent werden lasers ontwikkeld die de bloedvaten in de huid selectief vernietigen zonder de huid zelf te beschadigen. De lichtstraal van de laser dringt door de huid tot in de bloedvaten. Daar wordt de energie opgevangen door de rode kleurstof in de bloedcellen en omgezet in warmte die het bloedvat vernietigt. De uitgezette bloedvaten verdwijnen zonder de omgevende huidstructuren te beschadigen.

Laserbehandelingen zijn eenvoudig, snel en de bijwerkingen zijn minimaal. De laser berekent de juiste energie en zendt een lichtstraal op de huid. Bij sommige patiënten kan dat een prikkelend gevoel geven. Door de warmteontwikkeling treedt er tijdelijk roodheid van de behandelde plaatsen op gedurende een paar uur tot enkele dagen. Die kan met een fond de teint gecamoufleerd worden. Het werk dient niet onderbroken te worden.

RESULTATEN
De behandeling levert na twee weken resultaat op: de zichtbare bloedvaten zijn meteen weg. Door de vernietiging van de uitgezette bloedvaten ziet men de diffuse roodheid na twee tot drie behandelingen, met telkens vier à vijf weken ertussenin, vervagen. Als na verloop van jaren de couperose terugkeert, is een bijkomende behandeling steeds mogelijk.

Ook andere vormen van verbrede bloedvaten zoals spider naevi (stervormige uitgezette aders in het gelaat), kers-angioompjes (verspreide rode puntjes op het lichaam) en wijnvlekken komen in aanmerking en kunnen met de lasermethode succesvol behandeld worden.

KOM IK IN AANMERKING?
Al wie ontsierende, kleine, uitgezette en oppervlakkige bloedvaten in de huid wenst te verwijderen, kan door deze laserbehandeling geholpen worden. Patiënten met een lichtere huidskleur bereiken het beste resultaat.

GERELATEERDE BEHANDELINGEN

  • Bepaalde informatie over de mogelijke behandelingen mag volgens de wet niet online vermeld worden (bijv. de gangbare merknamen)...

  • Doeltreffende behandeling van allerlei bloedvat afhankelijke problemen van de huid...

  • Cryolipolyse maakt gebruik van intensieve koeling van de onderhuidse vetlaag en vermindert de dikte van deze laag met 20 tot 40 %...

  • Gebruik van verschillende golflenges van licht om allerhande huidproblemen aan te pakken op een niet agressieve manier...

  • Techniek om met talrijke fijne prikjes vitamine complexen tot diep in de huid aan te brengen....

EXTRA INFORMATIE

VOOR EN NA BEHANDELINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK