MOMMY CLINIC

MOMMY CLINIC

Eén of meerdere bevallingen kunnen het lichaam van een jonge vrouw belangrijk veranderen.

Zowel huidverslapping van buik en borsten, volumeverlies ter hoogte van de borsten, navelbreukjes of spierverslapping kunnen hiervan het weinig prettige gevolg zijn.Reeds lang bestaan hiervoor chirurgische oplossingen die in het coupurecentrum/EMC2 worden aangeboden.

Sinds begin dit jaar worden deze zorgen in hun geheel bekeken. Het is namelijk mogelijk om in eenzelfde tijd verschillende esthetische ingrepen te combineren die het lichaam van een jonge mama terug strakker maken.

Ter hoogte van de buik kan een klassieke abdominoplastie of buikwandcorrectie worden uitgevoerd. Hierbij wordt de navel losgemaakt en de lakse huid (meestal met striemen) verwijderd. Tijdens deze operatie kan een klein navelbreukje hersteld worden of kunnen de buikspieren terug aangespannen worden.
Wanneer de bevalling gebeurde door middel van een keizersnede, wordt dit litteken ook gecorrigeerd of verwijderd. Soms is het niet nodig een volledige buikwandcorrectie uit te voeren en volstaat de Hollywood-Tummy-Tuck of mini-abdominoplastie waarbij enkel de losse huid onderaan de buik wordt aangespannen.

De ingreep aan de buik kan gecombineerd worden in eenzelfde operatie met een borstcorrectie.
Vaak is het décolleté-volume (“mijn BH-cup past niet meer”) verminderd ten gevolge van gewichtsschommelingen en borstvoeding. De meest voor de hand liggende oplossing is een klein-volume-borstvergroting om het verloren volume te herstellen. Dit betekent helemaal niet dat de borsten groter moeten zijn dan vòòr de bevalling: ook kleine prothesen kunnen inderdaad voldoende zijn. Tijdens de eerste consultatie wordt dit uitgebreid besproken en gepast. Soms moet de lakse huid wel aangespannen worden om terug een strakke borst te maken, meestal met een verticaal lijntje, soms met een ankerlittekentje.

Bij extreem volumeverlies aan de borst wordt soms een hybride borstvergroting voorgesteld aan de patient. Hierbij wordt de borst vergroot door een prothese gecombineerd met eigen vet. Dit wordt door liposuctie weggenomen waar nodig, bvb. ter hoogte van de love handles of de dijen. Het voordeel van deze hybride borstvergroting is dat de prothese minder te voelen is, en er dus een natuurlijker resultaat bekomen wordt.

De nieuwste trend die samen met deze klassieke mommy-makeover aangeboden wordt is intieme chirurgie. Zeker na een vaginale bevalling hebben ook deze weefsels heel wat te verduren gehad. Dr. Pieter Vermeulen, plastisch chirurg specialiseerde zich in deze genitale esthetiek: “Zwangerschappen leiden ook bij de schaamlippen, net zoals de borsten, tot een cyclus van zwelling en ontzwelling en mechanische stress. Dit resulteert in dezelfde laxiteit in deze regio.”
De meest gekende procedure is de labiaplastie of schaamlipverkleining waarbij opnieuw strakke binnenste schaamlipjes worden gecreëerd. Deze ingreep zit in de lift. Volgens de American Society of Plastic Surgeons steeg de vraag naar deze correctie vorig jaar met 36% . Dr. Vermeulen: ” Ons centrum biedt de klassieke techniek met V-wedge aan die resulteert in natuurlijke littekens. Wij gaan evenwel nog verder. Ook de vaginale wand zelf kan verstevigd worden, hetzij door lipofilling, hetzij door aanspannen van de spieren. Dezelfde lipofilling kan ook de grote schaamlippen een jonger en voller aspect bieden.”

Door deze intieme chirurgie in onze mommy-clinic aan te bieden, is het laatste ontbrekende puzzelstukje gelegd. Er heerste een taboe over deze chirurgie, dat in deze tijd niet meer op zijn plaats is.

VOOR EN NA BEHANDELINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK