LIPOFILLING

LIPOFILLING

Sinds een 20-tal jaar worden vetinjecties gebruikt om zones in het lichaam waar een volumetekort bestaat te corrigeren. Deze techniek kan gebruikt worden in het gelaat maar ook op allerlei plaatsen in het lichaam.

Het vet kan bijvoorbeeld geïnjecteerd worden t.h.v. een te kleine borst (zie borstvergroting met eigen vet). Ook in het gelaat worden zeer frequent en met zeer goede resultaten vetinjecties toegepast. Gezien de ruime ervaring met chirurgische aangezichtsverjonging in het Coupure Centrum wordt deze techniek hier bijna dagelijks toegepast.

Bij de veroudering van het gelaat merk je dat er drie zaken optreden:

  • Het dunner worden van de huid met rimpelvorming
  • Het verslappen en doorzakken van de huid
  • Het verlies van volume door het wegslinken van vetweefsel in bepaalde delen van het gelaat

 

Het verouderingsproces in het gelaat gaat bijna steeds gepaard met verlies aan volume (vet) t.h.v. de bovenste en onderste oogleden, de jukboogstreek (‘les pommettes’) en rond de mond. De klassieke ooglidplastie bestond vroeger in het chirurgisch verwijderen van huid en vetweefsel. Dit leidde op lange termijn vaak tot uitgeholde oogleden die geenszins leken op de oogleden die de patiënt(e) had op jeugdige leeftijd.

In recente jaren hebben Tonnard & Verpaele een techniek op punt gesteld om oogleden op een meer natuurlijke manier te verjongen nl. door vet op bepaalde plaatsen toe te voegen om het volle aspect van het ooglid in de jeugdjaren te bekomen. Vaak wordt eveneens een beperkte huidresectie uitgevoerd. De resultaten op die manier bekomen zijn veel natuurlijker dan de klassieke ‘resectie blefaroplastie’. Deze techniek werd in 2013 door hen gepubliceerd als “Augmentation Blepharoplasty” in het prestigieuse “Aesthetic Surgery Journal”.

T.h.v. de jukbeenderen zien we voornamelijk in het voorste gedeelte eveneens een verlies aan volume tijdens het verouderen en dit zelfs bij mensen wiens lichaamsgewicht over de jaren wat is toegenomen. Ook hier worden vetinjecties met heel goede resultaten toegepast.

Rond de mond treden vaak ‘atrofische’ veranderingen op. D.w.z. dat ook hier volumeverlies wordt gezien o.a. in de ‘nasolabiale’ plooi (de plooi op de overgang tussen lip en wang) en in het globale volume van de lippen. Ook treden vaak hardnekkige verticale lijntjes op t.h.v. boven-en onderlip (zgn. ‘barcode’). Hieraan wordt op verschillende manieren met vetinjecties verholpen.

Het vet nodig voor de lipofilling wordt via een minimaal sneetje met een klein buisje (“canule”) weggezogen ter hoogte van een zone waar je wat vetophoping kan missen. Het vet wordt gefilterd en gewassen en wordt dan via prikgaatjes onder de huid van het gelaat of de zone waar het nodig is, ingebracht.

Daar moeten de vetcellen opnieuw zuurstof en voeding krijgen om te kunnen ingroeien. Een deel van het geïnjecteerde vet zal wegsmelten in de loop van de 3-4 maanden volgend op de behandeling. Door de “microfat grafting” techniek van Dr Tonnard en Dr Verpaele zal ongeveer 70-85% van het vet behouden blijven.

In het gelaat groeit vet beter aan dan in de borst wegens betere bloedvoorziening, in het gelaat zien we meer aangroei in onbeweeglijke zones (bv. jukboog) dan in beweeglijke zones (bv. lippen). Men zal dus tijdens de behandeling in bepaalde zones meer moeten injecteren (overcorrectie) om na de periode van resorptie tot een definitief resultaat te komen. In het gelaat gaan we ‘overcorrectie’ echter vermijden om natuurlijke resultaten te bekomen.

GERELATEERDE BEHANDELINGEN

  • Afstaande oren kunnen psychologisch heel belastend zijn. Hieraan kan verholpen worden voor een eenvoudige ingreep met een onopvallend sneetje achter het oor....

  • Een liplift is een kleine chirurgische ingreep uitgevoerd aan de basis van de neus om de verticale hoogte van de verouderende bovenlip te verkorten....

  • Herstel van volume met eigen vet is de basis van moderne verjongingstechnieken. Tonnard en Verpaele zijn zeer ervaren pioniers van deze techniek....

  • De mond geeft veel emoties weer. Vullen kan mooi zijn, doch even belangrijk is de huidkwaliteit en de vorm van de lippen. Een liplift werkt zeer verjongend...

  • Behoud van je natuurlijk uiterlijk, vlot herstel en minder risico’s: dit onderscheidt de MACS-lift die Tonnard en Verpaele ontwikkelden van andere face-lifts...

EXTRA INFORMATIE

VOOR EN NA BEHANDELINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK