Ontharing

ONTHARING

Ongewenste en overmatige haargroei is voor velen, vooral vrouwen maar ook mannen, een voortdurende bron van ergernis. Allerlei ontharingsmethodes zoals zich scheren of het gebruik van ontharingscrème, warme was en epilatie­toestelletjes, hebben slechts een tijdelijk effect.

Sinds een tiental jaar kunnen donkere overtollige haren definitief verwijderd worden d.m.v. licht of laser RI. Het laserlicht wordt door de bruine kleurstof (pigment) in de haarwortels geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor wordt de haarwortel verbrand en sterft het haar af. Zo wordt op een snelle, betrouwbaardere en comfortabelere manier definitieve ontharing verwezenlijkt.

De ontharingslaser werkt het best in de actieve groeifase van het haar. Omdat niet alle haren zich op hetzelfde moment in die fase bevinden, is het nodig om meer dan één behandeling te ondergaan voor een definitieve ontharing. Bovendien zijn op bepaalde plaatsen van het lichaam meer haren in de actieve fase dan op andere plaatsen. In het gelaat zijn gemiddeld 80% van de haren in de actieve fase. Op de benen is dat slechts 25%.

HOE WERKT DE ONTHARINGSLASER?
De laser verwekt een geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Die lichtenergie wordt specifiek opgenomen door de kleurstof (melanine) die aanwezig is in de haren. Daardoor zal de haarschacht opwarmen en de warmte naar de diepte leiden, waardoor ook de haarwortel definitief wordt beschadigd. Donker gekleurde haren zullen het meeste licht absorberen en dus het best worden vernietigd. Lichter gekleurde haren worden minder goed opgewarmd en zullen dus wat moeilijker definitief worden verwijderd.

De ideale omstandigheid voor laserontharing is m.a.w. donker gekleurde haren op een bleke huid. Wanneer de huid donkerder gepigmenteerd is, van nature of door blootstelling aan de zon, zal een deel van de energie door dat pigment worden opgenomen. Dat veroorzaakt pijn en bovendien is het effect op de haren minder, doordat een deel van de energie verloren gaat in de huid. Ook bestaat het risico dat er witte plekjes op de huid achterblijven.

Als de haarwortel is vernietigd, kan een haar niet meer terug­groeien. Wel zullen de haren die tijdens een behandeling in de rustfase waren, geleidelijk in de groeifase komen. Die haren moeten dan in een volgende lasersessie (gemiddeld zes à acht weken later) behandeld worden. Gemiddeld zijn vier tot zes behandelingen nodig om een volledige ontharing te bereiken.

De ontharingslaser heeft een speciaal gekoeld handvat om de opperhuid te beschermen tegen opwarming door het laserlicht. Daardoor kan meer energie opgewekt worden zonder dat de huid er schade van ondervindt en kunnen meer haarwortels worden vernietigd. De laserbehandeling kan zowel worden toegepast voor verwijdering van haar op de fijne en gevoelige huid van vrouwen als voor ‘zwaardere’ ontharing bij mannen.

GERELATEERDE BEHANDELINGEN

  • Bepaalde informatie over de mogelijke behandelingen mag volgens de wet niet online vermeld worden (bijv. de gangbare merknamen)...

  • Doeltreffende behandeling van allerlei bloedvat afhankelijke problemen van de huid...

  • Cryolipolyse maakt gebruik van intensieve koeling van de onderhuidse vetlaag en vermindert de dikte van deze laag met 20 tot 40 %...

  • Gebruik van verschillende golflenges van licht om allerhande huidproblemen aan te pakken op een niet agressieve manier...

  • Techniek om met talrijke fijne prikjes vitamine complexen tot diep in de huid aan te brengen....

EXTRA INFORMATIE

VOOR EN NA BEHANDELINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK