HUIDVERNIEUWING

HUIDVERNIEUWING – RESURFACING

Er bestaan 3 technieken om het oppervlak van de huid te vernieuwen (in het Engels “re-surfacing”):

 • dermabrasie: het mechanisch afschuren of afschaven van een laagje huid
 • laser: door hoog-energetische lichtstralen een laagje huid verwijderen
 • chemische peeling: door een scheikundige reactie een laagje huid verwijderen

 

Op het eerste zicht voeren deze alle drie het zelfde uit: een laagje van de oude huid wordt verwijderd zodat zich nieuwere/jongere huid kan vormen. Evenwel wordt dermabrasie nog zelden toegepast want het afschuren van de huid met een huidfreesje is moeilijk met precisie uit te voeren. Dit had soms onregelmatige resultaten tot gevolg.

Tonnard & Verpaele gebruiken laser en chemische peeling, de twee modernere technieken om de huid te vernieuwen.

 1. Chemische peeling met Croton Olie – Bensipeel®
  Croton Olie is een plantaardige vloeistof die in verschillende verdunningen wordt aangebracht op de verouderde huid. Dit veroorzaakt een loslating van de bovenste huidlagen waar zich de rimpels in bevinden, en de huid herstelt zich door het vormen van een nieuwe oppervlakkige huidlaag. In vergelijking met vele andere peelings op de markt (TCA, Salicylzuur, Glycolzuur etc…) veroorzaakt croton olie zowel een sterkere werking op de rimpels, als een zekere aanspanning van de huid. Onderzoek heeft aangetoond dat na Croton Olie niet alleen het collageen in de huid verbeterd is, maar ook het elastine, wat vooral voor de soepelheid van de huid van belang is. Daarin is Croton Olie uniek.
  Deze peeling wordt gebruikt voor het behandelen van sterk zonbeschadigde huid van het gelaat, rimpels rond de mond, rimpels en verslapping van de ogen, en acnélittekens.
  De genezing van de huid duurt 8 à 10 dagen naar gelang de diepte van de peeling. Tijdens dit herstel neem je best wat verlof vermits de huid vervelt. Nadien is de huid wat rood gedurende 6 à 8 weken.
  Op deze video kan je zien hoe Dr Verpaele zelf een Croton Olie peeling van de onderste oogleden ondergaan heeft. Technische uitleg wordt gegeven en je kan het volledige verloop van de genezing zien.
 2. Erbium YAG laser resurfacing
  Lasers voor huidvernieuwing werken door het heel precies verdampen van een dun laagje huid, waardoor de rimpels minder diep worden en de huid gladder.
  Er zijn verschillende soorten lasers om de huid te vernieuwen. De eerste generatie waren vooral C02-lasers, die weliswaar doeltreffend waren, doch ook veel verwikkelingen veroorzaakten (langdurige roodheid, blijvende ontkleuring etc…).
  De Erbium-YAG heet een “koude laser” omdat de onderliggende huid nooit opwarmt boven de 44°C. Daardoor blijven de huidcellen gezond en herstelt het huidoppervlak zich vlot. Deze laser welke Tonnard & Verpaele gebruiken levert een afvlakking van de rimpels op zonder een langdurige roodheid en zonder noemenswaardig risico op ontkleuring. Toepassingen zijn vooral de rimpels op boven-en onderlip, en rond de ogen. Ook littekens door acné en andere oorzaken kunnen vaak met de Erbium-YAG laser behandeld worden.
  Het herstel duurt ongeveer 8 dagen, dus neem best een week wat vrijaf.
  Meer uitleg over deze behandeling vind je via deze link.

GERELATEERDE BEHANDELINGEN

 • Afstaande oren kunnen psychologisch heel belastend zijn. Hieraan kan verholpen worden voor een eenvoudige ingreep met een onopvallend sneetje achter het oor....

 • Een liplift is een kleine chirurgische ingreep uitgevoerd aan de basis van de neus om de verticale hoogte van de verouderende bovenlip te verkorten....

 • Herstel van volume met eigen vet is de basis van moderne verjongingstechnieken. Tonnard en Verpaele zijn zeer ervaren pioniers van deze techniek....

 • De mond geeft veel emoties weer. Vullen kan mooi zijn, doch even belangrijk is de huidkwaliteit en de vorm van de lippen. Een liplift werkt zeer verjongend...

 • Behoud van je natuurlijk uiterlijk, vlot herstel en minder risico’s: dit onderscheidt de MACS-lift die Tonnard en Verpaele ontwikkelden van andere face-lifts...

EXTRA INFORMATIE

VOOR EN NA BEHANDELINGEN

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK